MITÄ MINULLE KUULUU?

Vuodenvaihteen jälkeen elämäni on ollut hektistä, jonka vuoksi kirjoittaminenkin on jäänyt taka-alalle. Koen kuitenkin, että elämäni on alkanut tasapainottumaan ja voin henkisesti paremmin kuin vuosiin. Elän nyt ja jatkossa itselleni, enkä voisi olla onnellisempi. Meillä on vaan tämä yksi elämä ja just sä päätät millainen se on. Mun on hyvä näin.

Muutin uuteen asuntoon pari viikkoa sitten ja se olikin yksi työmaa, koska tein tätä muuttoa viikon verran yksin. Tähän lasken mukaan esimerkiksi loppusiivouksen, jossa vierähti kolme päivää ja itse pakkaamiseen muutama päivä. Myös avaimia piti viedä ja hakea Helsingistä asti, johon kului oma aikansa. Itse muutto tapahtui yhden päivän aikana ystävien ja perheen avustuksella.

Nykyinen asuntoni on tuttu, koska olen asunut täysin samanlaisessa, mutta vain eri rapussa. Oli helppo asetella huonekalut vanhoille tutuille paikoilleen. Täältä silloin lähdin miehen matkaan ja tänne minä lopulta palasin. Tuttua ja turvallista, osaltaan surullista. Tosin edellisessä asunnossa olin ensimmäinen asukas, tässä nykyisessä en – ja se valitettavasti näkyy. Yritän ymmärtää, että meitä on moneen junaan ja käsitykset esimerkiksi siivouksen laadusta vaihtelevat. Tästähän sitten alkoi rumba minun ja vuokranantajan kanssa, koska asunto oli epäsiisti ja halusin siitä korvausta. Siinä soiteltiin siivousfirmojen, managerien ja huollonkin kanssa ristiin rastiin ja lopulta sitten sain hyvitystä seuraavaan vuokraan. Ja mitä huoltoon tulee, ne kävivät ensimmäisen viikon aikana kolmesti ja vieläkin odottelen milloin he saavat loput asiat asunnossa korjattua. Niin älytöntä, että edellistä asukasta ei näköjään ole kiinnostanut mikään huoltotoimenpide tässä asunnossa ja nyt se on minun hoidettavanani. Uskon, että lopussa kiitos seisoo.

Uudesta asunnosta tulee postaus, kunhan saan myytyä ja ostettua pari uutta huonekalua. Isommasta asunnosta pienempään on aina tämä sama ongelma, että huonekalut tuppaa olemaan liian isoja. Tästä en ole kuitenkaan ottanut stressiä, mutta pitäisi kyllä jo päästä huonekalukaupoille!

Töissä asiat rullaavat omalla painollaan ja muutoksia tulee ja menee. Tällä viikolla olin kehityskeskustelussa ja sain työstäni kiitosta, joka tulee näkymään myös palkassa. Sen puolesta kaikki on hyvin.

Mitä tulee yksityiselämääni, olen jo noussut jaloilleni ja antanut uusille tuulille mahdollisuuksia. Latasin muun muassa tinderin, vaikken vielä tiedäkkään mitä sieltä etsin. Toisaalta eron jälkeen tiedän tasan tarkkaan mitä haluan ja mitä en, jonka vuoksi minulla on tainnut olla kaiken kaikkiaan viisi matchia, jotka sitten olenkin jo poistanut. Tinderin ero parin vuoden taakse on älytön, nykyään sovellus muistuttaa enemmän peliä boostereineen ja jäsenyyksineen kuin deittisovellusta. Koen myös, että käyttäjät ovat kyynistyneet sovelluksen suhteen, koska eihän siellä enää keskustella… siellä kerätään matcheja ja kasvatetaan egoa. Törmäsin täällä myös exääni, jonka profiiliin ensin pysähdyin, mutta sitten ensimmäisenä ajatuksena päähäni tuli vain, että onnea sille seuraavalle joka ottaa hänen ongelmat kannateltavakseen. Hän ei ole enää murheeni. Huomaan, että mitä pidempi aika erosta on, sitä vähemmän suhdetta ajattelen lämmöllä. Olisi pitänyt osata lähteä ensimmäisestä valheesta, mutta nämä ovat näitä jälkiviisauksia.

Eroista puheenollen, minun suurena apuna oli Marika Rosenborgin (parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija) kirjoittama kirja Sinä selviät kyllä erovuoden matkaopas. Tämä kyseinen opaskirja auttaa eroavan elämänmuutoksen läpi ja sisältää paljon muiden kokemuksia, vertaistukea, toimintamalleja ja uusia ajatuksia erosta ja sen ylipääsystä. Tämä ainakin avasi omat silmäni.

En ole tarkemmin ajatellut tulevaisuutta, elän nyt aikalailla hetkessä. Pyrin saamaan asunnon mieleisekseni ja nauttia taas elämästä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Ensi viikolla minun rokki-ikäkin jää taakse ja tätä olisi tarkoitus juhlia kavereiden kesken. Olen pitänyt hyvin kiinni uuden vuoden lupauksistani, eli tällä hetkellä kaikki on paremmin kuin hyvin.

Seuraavaksi olisi vuorossa asunnon siivous, joka minulla tapahtuukin joka sunnuntai. Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top